شهابنیوز ـ با آن که سال گذشته انتشار اخباری در زمینه «پلیس موبایل» واکنشهای گستردهای را در محافل خبری ایجاد کرد و بازرسی موبایلهای دختران و پسران توسط ماموران نیروی انتظامی در معابر عمومی رسماً از سوی مقامات ناجا تکذیب شد؛ ستاد پیشگیری و مبارزه با جرایم خاص استان آذربایجان شرقی نخستین گام برای رسمیت بخشیدن به چنین اقدامی را برداشت.
به گزارش شهابنیوز، بر اساس مصوبه جلسه امروز سهشنبه ستاد پیشگیری و مبارزه با جرایم خاص استان آذربایجان شرقی، از این پس ماموران نیروی انتظامی اجازه دارند گوشیهای موبایل «افراد مشکوک» را در معابر عمومی بررسی کنند. مسئولان مربوطه در استان آذربایجان شرقی تاکید کردهاند که این اقدام در راستای مبارزه با اشاعه دهندگان بلوتوثهای غیراخلاقی با همکاری دستگاه قضایی استان صورت میگیرد و در صورت مشاهده موارد غیراخلاقی، فرد به همراه گوشی و پرونده متشکله به دادسرای عمومی و انقلاب محل اعزام میشود.
با آن که تاکنون خبری در زمینه اتخاذ چنین تصمیمی در سایر استانها از جمله تهران منتشر نشده است و به نظر میرسد که بازرسی موبایلهای جوانان در معابر عمومی استانهای دیگر همچنان غیرقانونی باشد، اما این احتمال وجود دارد که «ستاد پیشگیری و مبارزه با جرایم خاص» در سایر استانها نیز به تدریج چنین امری را تصویب نمایند.این گزارش حاکی است، مالک اژدر شریفی، رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی امروز در این جلسه از تشدید برخورد با اشاعه دهندگان بلوتوثهای غیراخلاقی خبر داد و افزود: با اشاعه دهندگان بلوتوثها و سی دیهای غیراخلاقی به شدت برخورد میشود. وی تأکید کرد: موضوع بلوتوثهای غیراخلاقی و سی دیهای مستهجن که به واقع حاد بوده و در برخی مواقع موجب جریحه دار شدن احساسات مردم میشود به نظر میرسد یکی دیگر از شبیخونهای فرهنگی استکبار جهانی در راه مقابله به نظام مقدس اسلامی است و باید این موضوع را جدی بگیریم. وی تأکید کرد: نیروی انتظامی و نیروهای مخلص بسیجی نیز باید همگام با دستگاه قضایی استان در راه مبارزه و برخورد با اشاعه دهندگان آنها گامهای اساسی بردارند. شریفی همچنین خطاب به دادستانهای سراسر استان خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع دادستانهای سراسر استان در مبارزه با اشاعه دهندگان و مروجین مفاسد اخلاقی، از هیچ تلاش و کوششی دریغ نباید کرد. بر اساس گزارش خبرگزاری فارس که اصل این خبر را منتشر کرده؛ یحیی میرزا محمدی دادستان عمومی و انقلاب تبریز نیز در این جلسه گفت: جوانان به جای اینکه به فکر تحصیل، تلاش و پیشرفت باشند به سوی این قبیل مسائل که واقعاً معضل است، کشیده شدهاند. دبیر ستاد پیشگیری و مبارزه با جرایم خاص افزود: جای بسی نگرانی است و باید بدون سهل انگاری و ساده نگریستن به موضوع، با چنین معضلاتی به طور جدی و طبق قوانین برخورد کنیم. از نیروی انتظامی، اطلاعات و بسیج تقاضا داریم که در کشف و دستگیری اشاعه دهندگان این معضلات گام های جدی برداشته و آنها را به دستگاه قضایی معرفی کنند. میرزامحمدی با تأکید بر برخورد قاطع و بدون اغماض با مروجین مفاسد اخلاقی اظهار داشت: بنده به صراحت اعلام می کنم که خود و سایر همکاران قضایی و به ویژه قضات ویژه رسیدگی کننده به مفاسد اخلاقی و اشاعه دهندگان آنها، هیچ گونه اغماضی را در برخورد و مبارزه با آنها نخواهیم کرد و به نظر می رسد حتی چنین افرادی هیچ تفاوتی با افراد مفسدفی الارض ندارند و می توان طبق قانون با آنها به عنوان مفسدفی الارض برخورد کرد. وی ادامه داد: