آلودگی به عامل ایجاد کننده بیماری تاکسوپلاسما و افزایش احتمال تولد نوزادان پسر!
تاکسوپلاسموز همان بیماری ایست که در زبان رایج به آن بیماری یا تب گربه گفته می شود و عامل ایجاد کننده آن نوعی باکتری است که از موهای گربه به انسان انتقال می یابد.
باکتری عامل ایجاد کننده بیماری تاکسوپلاسموز دارای شیوع جهانی بسیار بالا می باشد و به طور متوسط بین بیست تا هشتاد درصد از افراد ساکن یک منطقه، بسته به محل زندگی و نیز دیگر رسوم رایج بینشان، به این باکتری آلوده می باشند. این باکتری که از گربه به انسان انتقال می یابد, در خون بیشتر افراد جوامعی که نگهداری حیوانات خانگی در آنها مرسوم است, مشاهده می گردد.
در یکی از مقالات ژورنال ساینس دیلی آمده است: احتمال تولد نوزادان پسر از زنانی که به باکتری تاکسوپلاسموز آلوده اند به مراتب بیش از احتمال تولد نوزادان پسر از دیگر زنان می باشد. این بررسی توسط گروهی از محققین در مرکز زنان دانشگاه چارلز کشور چک اسلواکی به انجام رسیده است. این محققین نشان داده اند که وجود باکتری تاکسوپلاسما گوندی در خون مادر, بر روی جنسیت جنین تأثیر گذار بوده و احتمال تشکیل جنین پسر را افزایش خواهد داد.
به گفته دکتر کانکووا محقق دانشگاه چارلز تعداد پسران متولد شده از مادران حامل باکتری تاکسوپلاسما برابر با دو نوزاد پسر در هر سه نوزاد متولد شده بوده است که این رقمی بسیار قابل توجه است. همچنین به گفته این محقق احتمال تولد نوزادان پسر از مادرانی که سطح آنتی بادی ضد تاکسوپلاسما در خون آنها بالاتر است بسیار بیشتر از سایرین می باشد.
به طور طبیعی احتمال پسر شدن نوزاد 52.5 درصد و احتمال دختر شدن آن 47.5 درصد می باشد, حال آنکه در ماردان آلوده به عامل ایجاد کننده بیماری تاکسوپلاسما این احتمال به 72 درصد افزایش یافته و احتمال تولد نوزاد دختر از چنین مادرانی تنها 28 درصد می باشد.
به گفته این تیم محققین افزایش تعداد نوزادان پسر در سالهای اخیر در برخی کشورها را می توان به آلودگی مادران به این باکتری نسبت داد, هرچند که هنوز مطالعات وسیع تری برای اثبات این پدیده مورد نیاز می باشد. همچنین رواج روز افزون و علاقه مردم به نگهداری حیوانات خانگی از جمله گربه در کشور ایران نیز می تواند منجر به افزایش نرخ تولد نوزادان پسر در آینده گردد.